RECEPTEK

Karamellás diós kocka

Karamellás diós kocka

Kitűnő recept egy diós karamellás süteményre, marcipános öntettel a tetején.

recept,recept fotó,kristálycukor,kristálycukor,dió, darált,dió, darált,vaj,vaj,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrozott sűrített tej1darab
dió, darált5evőkanál
dió, darált170gramm
finomliszt180gramm
kristálycukor200gramm
margarin100gramm
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor100gramm
porcukor7evőkanál
rum-
sütőpor2teáskanál
tejpor100gramm
tyúk tojás10darab
vaj350gramm
vaníliacukor2darab
víz100milliliter

 

Recept

1. Diós piskóta

tyúk tojás 5 darab  kristálycukor 100 gramm  napraforgó olaj 1 evőkanál  víz 50 milliliter  finomliszt 80 gramm  sütőpor 1 teáskanál  dió, darált 5 evőkanál

Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgájához cukrot adunk, és habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a vizet. Hozzákeverjük a a tojásfehérjéből készült habot, a sütőporral kevert lisztet és a diót. A tésztát kiöntjük a sütőpapírral bélelt sütő lapra, és 180°C hőmérsékletnél 10 percen keresztül sütjük.

2. Vaníliás piskóta

tyúk tojás 5 darab  kristálycukor 100 gramm  vaníliacukor 1 darab  napraforgó olaj 1 evőkanál  víz 50 milliliter  finomliszt 100 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Hasonlóan mint a diós piskótát megsütjük a vaníliás piskótát is csak kihagyjuk a diót.

3. Karamellás töltelék.

cukrozott sűrített tej 1 darab  vaj 300 gramm

A sűrített tejet a konzerv dobozban főzzük vízben két órán át. Hűlni hagyjuk. Miután kihűlt a karamellizált tejet jól összedolgozzuk a puha vajjal.

4. Diós töltelék

dió, darált 170 gramm  vaníliacukor 1 darab  porcukor 7 evőkanál  vaj 50 gramm  rum

Őrölt diót, vanília cukrot, porcukrot, vajat és egy kevés rumot összekeverünk.

5. Töltelék töltése

A sütemény aljára a diós piskóta kerül. Erre ráhelyezzük a diós tölteléket , amelyre aztán egyenletesen rákenjük a karamellás krémet. A krém negyedét eltesszük, a vaníliás piskóta megkenésére és a díszítésre. Ráhelyezzük a felső vaníliás piskótát, amelyet vékonyan megkenünk a félretett krémmel, hogy ne ragadjon rá a marcipán.

6. Marcipán

margarin 100 gramm  tejpor 100 gramm  porcukor 100 gramm

A növényi zsiradékot, szárított tejet, cukrot és mandula aromát jól összekeverjük. Majd egy cukorral hintet sütő papíron kinyújtjuk olyanra hogy betakarja az egész süteményt.

7. Díszítés

A gyúrófa segítségével óvatosan áthelyezzük a süteményre a széleit levágjuk. Ha elég kémény már a sütemény, kockákra szeletelhetjük. Minden kockát a felmaradt krémmel díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit