szakacsreceptek.hu

Karamellás-mogyorós süti

Imádjátok az édeset? Ennek a süteménynek az elkészítése igazi kihívás, viszont kárpótlásul egy igazi finom karamell ízt kapunk. A sütemény kisebb tepsiben 20x25cm sütjük. Amennyiben több adagot szeretnénk, meg kell duplázni az adagot.

 

Adag: 24

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

tojássárgája 3 db  kristálycukor 100 g  tojásfehérje 5 db   ¼ TK

Három tojássárgáját cukorral habosra kikeverünk (a másik két sárgáját később a krémhez használjuk majd). Egy másik tálkában öt fehérjéből kemény habot verünk fel.

2. 

mogyoró, darált 100 g  finomliszt 4 EK  sütőpor 1 TK

A sárgájából készült krémbe óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből nyert habot, darált mogyorót (a mogyorót dióval is helyettesíthetjük) és lisztet összekeverve sütőporral.

3. 

vaj  rétesliszt

A tésztát zsiradékkal kikent és liszttel meghintett tepsibe öntjük.

4. 

200°C 10-15 percig sütjük.

5. 

A lapot kiborítjuk és hűlni hagyjuk.

6. 

zsírszegény tej 1,5% 150 ml  tojássárgája 2 db  kukoricakeményítő 20 g

Egy tálkába hideg tejet öntünk, hozzáadunk két tojássárgáját, vaníliás pudingport, és jól szétkeverjük.

7. 

kristálycukor 150 g  habtejszín (30-33%) 175 ml

Közepes lángon cukrot karamellizálunk. Amikor már a karamell csomómentes, hozzáadjuk a tejszínt.

8. 

Ne ijedjenek meg ha a karamell a tejszín hozzáadása után azonnal kemény lesz, de rövid közepes lángon való főzés után újra folyékonnyá válik.

9. 

Ezután a karamellhez hozzáadjuk az előkészített vaníliás pudingos, tojássárgájás tejet. Rövid ideig sűrűsödésig főzzük.

10. 

A karamellt hűlni hagyjuk.

11. 

vaj 150 g

Ezután a karamellhez hozzáadjuk a puha vajat, és sima krémet keverünk ki.

12. 

A kihűlt tésztalapot hosszában kettéosztjuk.

13. 

saját választás szerinti lekvár

Az alsó lapot vastagon lekvárral megkenjük.

14. 

A lekvár tetejére rákenjük a karamell krém felét.

15. 

Rátesszük a másik tésztalapot. A tetejét a krém másik részével cukrász zacskó segítségével díszítjük.

16. 

A kész süteményt jól lehűtjük.

17. 

főzőcsokoládé

A tetejére csokoládémázat öntünk és apróra vágott mogyorót szórunk. Kockákra vágjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés