RECEPTEK

Karamellás maxi képviselő fánk

Karamellás maxi képviselő fánk

Imádja a képviselő fánkot, de tartanak az elkészítésétől, vagy attól, hogy nem sikerül? Próbálják ki ezt a maxi képviselő fánkot, nem bánják meg. Nagyon finom, és az elkészítésénél garantáljuk a sikert :)

recept,recept fotó,kristálycukor,karamell puding- por,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt155gramm
habfixáló15gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
karamell puding- por80gramm
kristálycukor225gramm
porcukor100gramm
tyúk tojás6darab
vaj305gramm
víz500milliliter
zsírszegény tej 1,5%600milliliter

 

Recept

1. 

víz 500 milliliter  vaj 155 gramm

Egy lábasban vizet melegítünk és vajat olvasztunk benne.

2. 

finomliszt 155 gramm

Beleszórjuk a lisztet, elkeverjük és hagyjuk felforrni.

3. 

Közepes lángon 10 percig főzzük, állandó keverés mellett.

4. 

tyúk tojás 6 darab

A tésztát hűlni hagyjuk majd egyenként szétkeverjük benne a tojásokat.

5. 

A tészta felét egyenletesen beletesszük a szilikon kalácsformába (28cm átmérő), amennyiben más formát használunk, sütőpapírral béleljük ki.

6. 

Előmelegített sütőben 200°C-on 30 percig sütjük. Sütés közben a sütőt nem nyitjuk ki!

7. 

A kihűlt tésztalapot fejjel lefelé kiborítjuk egy nagyobb tányérra. A kihűlt formába belerakjuk a tészta másik felét.

8. 

Ugyanúgy sütjük mint az első felét, majd hűlni hagyjuk.

9. 

zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter  kristálycukor 25 gramm  karamell puding- por 80 gramm

Tejből, cukorból és puding porból sűrű pudingot készítünk. Hűlni hagyjuk.

10. 

vaj 150 gramm  porcukor 100 gramm

A vajat cukorral kikeverjük.

11. 

A vajat hozzátesszük a pudinghoz, majd sima krémet keverünk ki. A krémet rákenjük a tányéron elkészített tésztára.

12. 

habtejszín (30-33%) 400 milliliter  habfixáló 15 gramm

Tejszínhabot készítünk, majd rákenjük a krémre. A tejszínhabra rátesszük a másik tésztalapot - ezt már nem fejjel lefelé :)

13. 

kristálycukor 200 gramm  habtejszín (30-33%) 100 milliliter

Cukrot karamellizálunk. Óvatosan hozzáöntjük a tejszínt és szétkeverjük.

14. 

A karamellt a képviselőfánkra öntjük és egy ecset segítségével a széleit is megkenjük vele.

15. 

Majd a hűtőbe rakjuk min. 6 órára. Tálalás előtt tortaszeletekre vágjuk (ajánlunk fogazott kést használni, és óvatosan vágjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit