szakacsreceptek.hu

Karamellás körtés kalács

Kitűnő édesség túrós tésztából körtével édes karamellával leöntve.

 

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

rétesliszt 150 g  finomliszt 150 g  kristálycukor 100 g  tyúk tojás 1 db  túró, sima,lágy 200 g  sütőpor 2 TK  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 ml  vaj 100 g

A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Egy lábasba belerakjuk a hozzávalókat.

2. 

Lágy tésztát készítünk.

3. 

vaj  rétesliszt

Egy kalácsformát vagy kisebb sütőlapot kivajazunk liszttel, majd meghintjük liszttel.

4. 

körte 250 g

A körték meghámozzuk, szeletekre vágjuk.

5. 

citrom 1 db

Rárakjuk a tésztára, majd citromlével az egész felületet megcsepegtetjük.

6. 

170°C-on előmelegített sütőben 50 percig sütjük.

7. 

kristálycukor 100 g

A cukrot karamellizáljuk.

8. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 EK  vaj 1 EK

Hozzáadunk tejet, vajat és simára keverjük.

9. 

A karamellával leöntjük a körtéket, és a részben megsült kalácsot. Amennyiben a karamell már elég kemény, kicsit felmelegítjük.

10. 

Hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés