RECEPTEK

Karácsonyi krumplisaláta

Karácsonyi krumplisaláta

Ízletes krumplisaláta nem csak a rántott pontyhoz illik, hanem kiváló tengeri halak mellé, vagy rántott sertés szelethez is.

recept,recept fotó,burgonya,csemege uborka,zöldborsó konzerv,sárgarépa konzerv,Krumplisaláták,Karácsony,Gluténmentes

Krumplisaláták

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya1.5kilogramm
csemege uborka200gramm
ecet½deciliter
fekete bors, őrölt1teáskanál
hagyma100gramm
kristálycukor1teáskanál
majonéz250milliliter
olivaolaj3evőkanál
sárgarépa konzerv300gramm
2teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár3evőkanál
tyúk tojás8darab
víz3deciliter
zöldborsó konzerv300gramm

 

Recept

1. A krumpli és tojás elkészítése

burgonya 1.5 kilogramm  tyúk tojás 8 darab

A krumplit a héjában megfőzzük. Majd kihűlés után meghámozzuk. A tojást keményre főzzük és megpucoljuk.

2. Öntet elkészítése

víz 3 deciliter  ecet ½ deciliter  olivaolaj 3 evőkanál  kristálycukor 1 teáskanál   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

A vízhez hozzáadjuk az olajat, sót, cukrot, ecetet, és a fűszert. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről hűlni hagyjuk.

3. 

A krumplit apró kockákra vagdaljuk, esetleg használhatunk krumpli szeletelőt - amelyen átnyomjuk a krumplit.

4. Hozzáadjuk a hozzávalókat

hagyma 100 gramm  csemege uborka 200 gramm  zöldborsó konzerv 300 gramm  sárgarépa konzerv 300 gramm  teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál

A krumplikat egy nagyobb edénybe rakjuk és lassanként hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, apróra vágott savanyú uborkát, borsót és sárgarépát, apróra vágott tojásokat (szintén átnyomhatjuk a krumpliszeletelőn), mustárt. Minden hozzávalót lassan, óvatosan belekeverjük a krumpliba. Hozzáöntjük az elkészített kihűlt öntetet, a mennyiségét szükség szerint adagoljuk, úgy hogy a saláta ne legyen sem sűrű, sem pedig ritka.

5. 

majonéz 250 milliliter

A krumplisalátát 2 óráig állni hagyjuk, majd ezután hozzákeverjük a majonézt. Hűvös helyen tároljuk. Rántott halhoz, illetve rántott szeletekhez ajánlott.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit