szakacsreceptek.hu

Juhtúrós szalonnás kalács

Finom sós kalács a híres szlovák juhtúróból (brindzából).

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
finomliszt250gramm
finomliszt
friss élesztő20gramm
juhsajt250gramm
kristálycukor½teáskanál
oravai szalonna200gramm
rétesliszt250gramm
1.25teáskanál
tejföl (14-18%)400gramm
tyúk tojás3darab
zsírszegény tej 1,5%350milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 350 ml  kristálycukor ½ TK  friss élesztő 20 g  finomliszt 250 g  rétesliszt 250 g   ½ TK  tyúk tojás 1 db

Kimérjük a tejet, és kissé felmelegítjük. A kimért tej egy részébe élesztőt és cukrot teszünk, amiből kovászt készítünk. Egy mélyebb tálba beleszórjuk mindkét fajta lisztet, sót, tojást, beleöntjük a kovászt és a tej másik részét.

2. 

Tésztát keverünk ki, amelyet meleg helyen kelni hagyjuk.

3. 

finomliszt

A megkelt tésztát liszttel meghintett lapra borítjuk, és ketté osztjuk.

4. 

Tepsi méretű sütőpapíron a tészta egyik felét kinyújtjuk. A tészta másik felét hűtőbe helyezzük, hogy az első rész sütésének ideje alatt a másik tészta nehogy nagyon megkeljen.

5. 

juhsajt 250 g  tejföl (14-18%) 400 g  tyúk tojás 2 db   ¾ TK  oravai szalonna 200 g

Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, tejfölt, tojást és sót. Apróra vágjuk a szalonnát.

6. 

A sütőpapíron levő kinyújtott tésztát a papírral együtt áthelyezzük a sütőlapra, és ráöntjük az elkészített juhtúró felét. A juhtúróra egyenletesen rászórjuk a szalonna felét.

7. 

A tésztát előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A tészta másik felét 10 perccel a sütés befejezése előtt kivesszük a hűtőből, és ugyanúgy elkészítjük, és sütjük mint az első részt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés