RECEPTEK

Húsvéti bárányka

Húsvéti bárányka

A húsvét tradicionális szimbóluma a bárány, melyet most sütemény formájában hozunk el.

recept,recept fotó,vaj,vaj,cukrozott sűrített tej,Sütemények,Szlovák receptek,Húsvéti receptek

Sütemények

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrozott sűrített tej1darab
cukrász öntet, csokoládés-
kristálycukor300gramm
mazsola-
napraforgó olaj150milliliter
rétesliszt300gramm
rétesliszt-
sütőpor1darab
tyúk tojás4darab
vaj-
vaj200gramm
vaníliacukor1darab

 

Recept

1. Tészta elkészítése

tyúk tojás 4 darab  kristálycukor 300 gramm  sütőpor 1 darab  rétesliszt 300 gramm  vaníliacukor 1 darab  napraforgó olaj 150 milliliter  mazsola

A tojás sárgáját elválasszuk a fehérjétől. A tojás sárgáját cukorral és vanília cukorral jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral kevert lisztet. Fokozatosan olajat adunk hozzá. A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk, és óvatosan megkeverjük. Adhatunk hozzá mazsolát.

2. 

vaj  rétesliszt

A bárány formát alaposan kivajazzuk, meghintjük lisztel, vagy zsemlemorzsával. A forma 3/4-ébe beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C 30-40 percig sütjük. A formát hagyjuk lehűlni, majd kiborítjuk a süteményt.

3. A krém elkészítése

cukrozott sűrített tej 1 darab  vaj 200 gramm  cukrász öntet, csokoládés

A dobozos cukrozott sűrített tejet a dobozzal együtt vízben 2 órát főzzük. Hűlni hagyjuk. Vajat habosra keverünk és egyenletesen beleöntjük a kihűlt sűrített tejet. A díszítést cukrász zacskó segítségével készítjük el. A szemeket, az orrot és a száját olvasztott csokoládéba mártott pálcika segítségével készítjük el. A végén a nyakába masnit kötünk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit