RECEPTEK

Húsgombócok knédlivel és mártással

Húsgombócok knédlivel és mártással

Az ízletes húsgombócokat knédlivel és a kedvenc mártásunkkal (paradicsom, kapor, torma, és hasonlók) tálaljuk.

recept,recept fotó,hagyma,fokhagyma,sertés darálthús,Sertéshús,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt-
fokhagyma3gerezd
hagyma150gramm
kifli4darab
sertés darálthús1000gramm
2teáskanál
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%4deciliter

 

Recept

1. A hús elkészítése

kifli 4 darab  zsírszegény tej 1,5% 4 deciliter

A kifliket kis karikákra szeleteljük, és egy mélyebb tálba helyezzük, a kifli keményebb végeit nem használjuk fel. Leöntjük tejjel és 2 percig állni hagyjuk.

2. 

hagyma 150 gramm  tyúk tojás 2 darab   2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  fokhagyma 3 gerezd

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A kifliket a tejben kézzel szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, hagymát, sót, fűszereket, préselt foghagymát és a zsemlemorzsát. Mindent jól összekeverünk.

3. 

sertés darálthús 1000 gramm

A végére hozzáadjuk a húskeveréket, és jól összekeverjük.

4. 

finomliszt

A húsmasszából gombócokat formálunk, és sima lisztben megforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. A gombócokat egy másik sütőlappal fedjük le, esetleg alufóliával fedjük, majd előmelegített sütőben közepes fokozaton 20 percig sütjük. 20 perc után levesszük a fedelet, és újabb 20 percig szép barnásra sütjük. A hőfokot kissé megemelhetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit