RECEPTEK

Hal fasírozott

Hal fasírozott

Egyszerű, könnyű, finom rántott fasírozott tőkehalból. A tőkehal helyett használhatunk másfajta halfilét is.

recept,recept fotó,Alaszkai tőkehal,hagyma,Halak,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Halak

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Alaszkai tőkehal300gramm
fehér bors, őrölt¼teáskanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma2
hagyma100gramm
napraforgó olaj1deciliter
petrezselyem zöldje-
rétesliszt100gramm
½teáskanál
tyúk tojás2darab
zsemlemorzsa200gramm

 

Recept

1. 

Alaszkai tőkehal 300 gramm  petrezselyem zöldje

A tőkehalfilét szétmixeljük petrezselyem zöldjével.

2. 

tyúk tojás 2 darab  rétesliszt 100 gramm  fokhagyma 2 s  hagyma 100 gramm   ½ teáskanál  fehér bors, őrölt ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  zsemlemorzsa 200 gramm

A szétmixelt tőkehalhoz hozzáadunk tojást, lisztet, préselt foghagymát, és apróra vágott hagymát. Megsózzuk, fehér és fekete borssal ízesítjük. Adagolunk hozzá zsemlemorzsát, ameddig formálható tészta nem jön létre.

3. 

A tésztából a tenyerünkkel fasírozottakat formálunk. Hogy a tészta ne legyen ragadós, lisztet és zsemlemorzsát használunk.

4. 

napraforgó olaj 1 deciliter

A serpenyőbe kb fel cm magasságig öntünk olajat. A forró olajba óvatosan belerakjuk a fasírozottakat, és mindkét oldalról ropogósra sütjük.

5. 

Sütés után egy szalvétára helyezzük a fasírozottakat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit