szakacsreceptek.hu

Hagymás resztelt sertés máj

Kitűnő ínyencség a klasszikus konyhából, amelyről a modern receptek mellett lassan megfeledkezünk.

 

Adag: 2

Az elkészítés ideje: 25 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
sertésmáj400gramm
hagyma4darab
piros paprika, őrölt1teáskanál
víz4evőkanál

1. A máj elkészítése

sertésmáj 400 g

A friss májat megmossuk, majd a nem kívánt részeket levágjuk. A májat csíkokra vágjuk, amelyek kb 0,5cm vastagak.

A máj elkészítése

2. Hagyma

hagyma 4 db

Nagyobb fej hagymákat megpucolunk, kettévágjuk vékony szeletekre vágjuk. A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megpirítjuk a hagymát.

Hagyma

3. A máj elkészítése

piros paprika, őrölt 1 TK  víz 4 EK

A megpirított hagymához hozzáadjuk a májat, és többször megkeverjük, amíg a máj meg nem pirul. Hozzáadunk piros paprikát, és felöntjük egy kis vízzel. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd fedő levétele után további 5 percig állandó keverés mellett főzzük.

A máj elkészítése

4. 

Vigyázat! A májat sütés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz. Csak a tálalásnál mindenki ízlés szerint sózhatja. A legfinomabb friss házi kenyérrel fogyasztva. Köretnek kiváló a főtt krumpli.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés