RECEPTEK

Grillezett padlizsán batyucskák

Grillezett padlizsán batyucskák

Finom és egészséges grillezett hús nélküli étel.

recept,recept fotó,padlizsán,Gouda sajt,Húsnélküli ételek,Nyári grill receptek,Gluténmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

7

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Gouda sajt100gramm
ecet1teáskanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
hagyma1darab
kristálycukor1teáskanál
olivaolaj2evőkanál
padlizsán3darab
paradicsom2darab
-
¼teáskanál

 

Recept

1. Padlizsán elkészítése

padlizsán 3 darab 

Nagyobb padlizsánokat megmosunk, megszárítjuk és a zöld részeket levágjuk, majd hosszában 1cm vastag szeletekre vágjuk. A padlizsán gömbölyű szélét apróra vagdossuk. A felszeletelt padlizsánokat, mindkét oldalról megsózzuk, és egy papírtörlőn 20 percig állni hagyjuk.

2. Töltelék elkészítése

olivaolaj 2 evőkanál

Az apróra vágott padlizsánt forró olajon körülbelül 5 percig sütjük.

3. 

hagyma 1 darab  fokhagyma 2 gerezd   ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Hagymát és fokhagymát pucolunk, és apró darabokra szeleteljük. Hozzáadjuk a pirított padlizsánhoz. Megsózzuk, és fűszerezzük. Röviden megpirítjuk és levesszük a tűzről.

4. 

paradicsom 2 darab  ecet 1 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál

A paradicsomokat forró vízzel leöntjük. 5 perc után kivesszük a vízből, meghántjuk, majd kis kockákra vágjuk. A töltelék masszát visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a paradicsomot, és egy percig pirítjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.

5. A padlizsán grillezése

A padlizsán szeletekről egy papírtörlő segítségével letöröljük a felesleges sót és vizet. A szeleteket 6-8 percig grillezzük, miközben a grillen megforgatjuk. (Padlizsán szeleteket elkészíthetjük grill nélkül is - olajon megpirítjuk mindkét oldaláról körülbelül 2 percig.

6. Batyucskák elkészítése

Gouda sajt 100 gramm

A sajtot szeletekre vágjuk. A padlizsán szeleteket egymásra helyezzük úgy, hogy keresztet alkossunk. A közepére egy szelet sajtot helyezünk, majd hozzáadjuk a töltelék egy részét, és behajtjuk.

7. 

A létrejött batyucskát egy fogvájó segítségével összetűzzük. A töltött padlizsánt tálalás előtt 2 percig megmelegítjük a grillen.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit