RECEPTEK

Grillezett hamburger házi zsemlében

Grillezett hamburger házi zsemlében

... a szombati grill partira.

recept,recept fotó,rétesliszt,sertéslapocka,Sertéshús,Nyári grill receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csemege uborka-
fekete bors, őrölt1teáskanál
finomliszt-
fokhagyma4gerezd
friss élesztő30gramm
hagyma-
hagyma100gramm
kenyér40gramm
ketchup-
kristálycukor1teáskanál
köménymag, darált1teáskanál
köménymag, őrölt-
olivaolaj6evőkanál
petrezselyem zöldje2evőkanál
rétesliszt500gramm
sertéslapocka700gramm
-
1.5teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár-
tyúk tojás1darab
vaj30gramm
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

Recept

1. Házi zsemlék

rétesliszt 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  friss élesztő 30 gramm  vaj 30 gramm  kristálycukor 1 teáskanál   ½ teáskanál

A liszthez hozzáadjuk a langyos tejet, a szétmorzsált élesztőt, puha vajat, egy kevés cukrot, és egy csipetnyi sót. Tésztát dolgozunk ki, amelyet 30 percig kelni hagyunk.

2. 

A megkelt tésztából 10-12 db zsemleformát készítünk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A cipókat még 10 percig kelni hagyjuk.

3. 

tyúk tojás 1 darab  köménymag, őrölt 

Ezután megkenjük őket felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint köménnyel és sóval.

4. 

Előmelegített sütőben 25 - 30 percig sütjük. A megsült zsemléket egy kosárkába helyezzük, és hűlni hagyjuk. Egy tiszta törlővel letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.

5. Hamburgerek

sertéslapocka 700 gramm

A húst megmossuk, felszeleteljük és ledaráljuk.

6. 

hagyma 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és ezt is ledaráljuk.

7. 

kenyér 40 gramm  köménymag, darált 1 teáskanál   1 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  fokhagyma 4 gerezd  petrezselyem zöldje 2 evőkanál  olivaolaj 6 evőkanál

A húst, hagymát, száraz kenyeret, köményt, sót, borsot, préselt fokhagymát, apróra vágott petrezselyem levelet és olajat keverünk össze.

8. 

finomliszt

A hús masszából 10 - 12 darab hamburgert készítünk, amelyeket meghempergetünk lisztben is.

9. 

A hamburgereket forró grillen 10 - 10percig grillezzük mindkét oldalról.

10. 

teljes zsírtartalmú mustár

A megsült hamburgereket a félbevágott zsemlékbe helyezünk, amelyeket előtte mustárral kentünk meg.

11. 

csemege uborka  hagyma  ketchup

Ízlés szerint adhatunk hozzá savanyú uborkákat, hagymakarikákat és ketchupot.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit