RECEPTEK

Galuska

Galuska

Egyszerű galuska lisztből és vízből, amely kitűnő köret pörkölthöz és csirkepaprikáshoz is. Tálalhatjuk főételként is édesen, mákkal és cukorral... esetleg sósan túróval és pirított szalonnával.

recept,recept fotó,rétesliszt,Tészták

Tészták

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Tészták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

rétesliszt600gramm
sertészsír-
0
vaj-
víz400milliliter
víz-

 

Recept

1. 

rétesliszt 600 gramm  víz 400 milliliter 

A liszthez vizet öntünk, sózzuk, és lágy, ragadós tésztát gyúrunk.

2. 

  víz

Nagyobb fazékban sós vizet forralunk. A sót az szerint adagoljuk, hogy milyen formában szeretnénk a galuskát tálalni. Forró vízbe szaggatjuk a galuskát, majd 10 percig főlni hagyjuk - amíg a víz felszínére jönnek.

3. 

sertészsír  vaj

A leszűrt galuskát szitában hideg vízzel átöblítjük. Lecsepegés után tálba szórjuk, majd hozzáadunk zsiradékot vagy vajat és megkeverjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit