RECEPTEK

Francia almás kalács

Francia almás kalács

Francia almás kalács, amely jól esik a hűvösebb őszi napokon egy forró kávé mellé.

recept,recept fotó,alma ,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 370gramm
fahéj cukor20gramm
finomliszt150gramm
napraforgó olaj3evőkanál
porcukor100gramm
-
sütőpor15gramm
tyúk tojás3darab
vaj80gramm
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

Recept

1. 

porcukor 100 gramm  tyúk tojás 2 darab

Egy tálban a tojást és a cukrot jól kikeverjük.

2. 

  finomliszt 150 gramm  sütőpor 15 gramm

Hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd lassanként hozzákeverjük a lisztet, és a sütőport.

3. 

napraforgó olaj 3 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

A végén hozzáadjuk a napraforgó olajat és a tejet. Az egészet alaposan átkeverjük.

4. 

A tészta felét egy kerek 25cm átmérőjű kivajazott liszttel meghintett sütőlapra öntjük.

5. 

alma  370 gramm

A tésztára vékony almaszeleteket rakunk.

6. 

Majd ráöntjük a tészta másik felét.

7. 

180 °C-on 30 percig sütjük. A Sütés ideje alatt elkészítjük a mázat.

8. 

vaj 80 gramm  fahéj cukor 20 gramm  tyúk tojás 1 darab

A mázat olvasztott vajból, fahéjas cukorból és tojásból készítünk. Ráöntjük a megsült kalácsra és további 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés