szakacsreceptek.hu

Fokhagymás karikák

Ínyencség, kiváló bor, vagy sör mellé.

 

Adag: 25

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
friss élesztő42gramm
kristálycukor2teáskanál
rétesliszt500gramm
1teáskanál
napraforgó olaj100milliliter
burgonya300gramm
Feta sajt200gramm
fokhagyma6gerezd
fokhagyma1gerezd
piros paprika, őrölt1evőkanál
köménymag, őrölt1teáskanál
majoránna1teáskanál
tyúk tojás1darab

1. A kovász elkészítése

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 ml  friss élesztő 42 g  kristálycukor 2 TK

Meleg tejbe beleaprítjuk az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk megerjedni (az élesztő a tej felszínére jön fel).

A kovász elkészítése

2. A tészta elkészítése

rétesliszt 500 g   1 TK  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 ml  napraforgó olaj 100 ml

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet sóval, a kovásszal, tejjel és az olajjal.

A tészta elkészítése

3. A tésztát hagyjuk kelni

Kidolgozzuk a tésztát, majd meleg helyen kelni hagyjuk.

A tésztát hagyjuk kelni

4. A töltelék

burgonya 300 g  Feta sajt 200 g  fokhagyma 6 gerezd  piros paprika, őrölt 1 EK  köménymag, őrölt 1 TK  majoránna 1 TK

A tölteléket a szétnyomkodott főtt burgonya, sajt, összepréselt fokhagyma, piros paprika, kömény, és majoránna összekeverésével hozzuk létre.

A töltelék

5. 

A tésztát két felé osztjuk, majd mindkét felét téglalap alakúra kinyújtjuk. Az egyharmadát megkenjük a töltelékkel, majd a két tésztalapot összetekerjük rolád formába. Ezekből 2 cm vastag karikákat vágunk.

6. Sütés

tyúk tojás 1 db  fokhagyma 1 gerezd

A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a karikákat megkenjük felhabart tojással, és préselt foghagymával. Előmelegített sütőben 180 °C sütjük 20 percig.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés