szakacsreceptek.hu

Finom házi kenyér

Nagyon ízletes házi kenyér saját alapanyagokból.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
víz250milliliter
zsírszegény tej 1,5%100milliliter
olivaolaj2evőkanál
almaecet1evőkanál
2teáskanál
kristálycukor1teáskanál
finomliszt300gramm
teljes kiőrlésű liszt240gramm
napraforgómag2evőkanál
búzakorpa1evőkanál
köménymag, darált½teáskanál
szárított (instant) élesztő3teáskanál

1. Útmutatás

víz 250 ml  zsírszegény tej 1,5% 100 ml  olivaolaj 2 EK  almaecet 1 EK   2 TK  kristálycukor 1 TK  finomliszt 300 g  teljes kiőrlésű liszt 240 g  napraforgómag 2 EK  búzakorpa 1 EK  köménymag, darált ½ TK  szárított (instant) élesztő 3 TK

A folyékony (szoba hőmérsékletű) és száraz hozzávalókat + élesztőt ebben a sorrendben beleöntjük és beleszórjuk a kenyérsütő edénybe. Az edényt belehelyezzük a kenyérsütőgépbe, beállítjuk, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: 3 óra
Cipó mérete: 900g
A héja színe: közepesen sötét

Útmutatás

2. 

A fentebb leírt masszából készített kenyeret megsüthetjük kézi dagasztás és kelesztés után sütőben is.

3. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.A dagasztó lapátot kivesszük, majd a kenyeret felszeleteljük.

4. A tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés