RECEPTEK

Fahéjas perecek

Fahéjas perecek

Omlós, ropogós perecek a karácsonyi asztalra.

recept,recept fotó,fahéj, őrölt,fahéj, őrölt,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt1teáskanál
fahéj, őrölt-
finomliszt100gramm
nádcukor30gramm
nádcukor-
tojássárgája1darab
tyúk tojás1darab
vaj60gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 100 gramm  vaj 60 gramm  nádcukor 30 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  tojássárgája 1 darab

Egy tálba lisztet, cukrot szórunk, hozzáadjuk a tojássárgáját a felszeletelt vajat, és fahéjat.

2. 

Tésztát gyúrunk, élelmiszer-ipari fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe helyezzük.

3. 

Ezután 15cm-s hengereket formálunk, majd 1cm-s vastag szeletekre vágjuk. Ezekből 25cm hosszú hengert formálunk.

4. 

Pereceket formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

5. 

tyúk tojás 1 darab

Felvert tojással megkenjük a tetejét.

6. 

nádcukor  fahéj, őrölt

Megszórjuk cukorral és fahéjjal.

7. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés