szakacsreceptek.hu

Fahéjas gombolyag

Recept az érdekesen formált száraz süteményre, kellemes fahéjas ízzel.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
csokoládés puding- por74gramm
fahéj, őrölt1evőkanál
finomliszt250gramm
porcukor100gramm
tyúk tojás1darab
vaj200gramm
vaníliacukor16gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 250 g  porcukor 100 g  csokoládés puding- por 74 g  vaníliacukor 16 g  fahéj, őrölt 1 EK  vaj 200 g  tyúk tojás 1 db

A lisztet összekeverjük a cukorral, pudingporral, fahéjjal, és a vaníliáscukorral. Hozzáadjuk a vajat és a tojásokat. Kidolgozzuk a tésztát, amelyet egy óráig a hűvösben hagyunk.

A tészta elkészítése

2. Átnyomjuk a fokhagymasajtolón

A tésztából kissebb darabokat választunk le, amelyeket átnyomunk a sajtolón a sütőpapírral bélelt tepsibe. Gombolyagokat hozunk létre.

Átnyomjuk a fokhagymasajtolón

3. Sütés

A gombolyagokat gyöngyökkel díszítjük, majd 180 °C hőmérsékleten, 10 percen keresztül sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés