Fahéj szelet
Piskótából és fahéjas krémből készült sütemény.
recept,recept fotó,fahéj cukor,túró, zsírszegény,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | 20 | gramm | |
habfixáló | 10 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kakaó | 4 | evőkanál | |
kristálycukor | 130 | gramm | |
kukoricakeményítő | 1 | evőkanál | |
porcukor | - | ||
rum | 3 | evőkanál | |
rétesliszt | 80 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
túró, zsírszegény | 200 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm | |
víz | 4 | evőkanál |
Recept
1.
tojássárgája 4 darab • kristálycukor 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • víz 4 evőkanál
Tojássárgákat vízzel, cukorral és vanília cukorral habosra keverjük.
2.
rétesliszt 80 gramm • kakaó 4 evőkanál • kukoricakeményítő 1 evőkanál
Egy tálban lisztet, kakaót és keményítőt keverünk össze, majd beledolgozzuk a tojássárgájába.
3.
tojásfehérje 4 darab
A fehérjéket kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a tojássárgás masszába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
4.
A piskótát 180°C-on 10 percig sütjük. A megsült piskótát óvatosan cukorral megszórt törlőkendőre borítjuk.
5.
fahéj cukor 20 gramm • kristálycukor 30 gramm • rum 3 evőkanál • túró, zsírszegény 200 gramm • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 10 gramm
A krémet fahéjas cukorból, cukorból, rumból, túróból és tejszínhabból készítjük el. A tejszínhab elkészítésénél fixálót is használunk.
6.
A piskóta lapot kettévágjuk, rákenjük az egyikre a krémet, majd rátesszük a másik lapot.
Jó étvágyat!