RECEPTEK

Egyszerű Sacher torta

Egyszerű Sacher torta

Bár nem egyszerű elkészíteni az eredetit, ezen recept alapján majdnem ugyanolyat tudunk készíteni.

recept,recept fotó,csokoládé 85%,sárgabarack lekvár,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

kategóriak

Torták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé 85%130gramm
cukrász öntet, csokoládés-
finomliszt140gramm
kristálycukor110gramm
porcukor110gramm
sárgabarack lekvár200gramm
tyúk tojás6darab
vaj140gramm
vaníliacukor20gramm

 

Recept

1. 

tyúk tojás 6 darab  porcukor 110 gramm  vaj 140 gramm  vaníliacukor 20 gramm

Egy tálban vajat, cukrot és vanília cukrot keverünk ki. Hozzáadjuk a tojássárgáját és alaposan elkeverjük.

2. Csokoládé felolvasztása

csokoládé 85% 130 gramm

A csokoládét vízfürdőben felolvasszuk.

3. Tészta elkészítése

A kissé kihűlt csokoládét beleöntjük a vajas-tojásos masszába.

4. Piskóta sütése

kristálycukor 110 gramm  finomliszt 140 gramm

Hozzáadjuk a lisztet és a fehérjéből és cukorból készült habot. Ezt a masszát beleöntjük egy kerek zsiradékkal kikent liszttel meghintett formába. kb 20 percig sütjük 180 °C-on.

5. 

sárgabarack lekvár 200 gramm

Egy kisebb lábasban rövid ideig felmelegítjük a baracklekvárt. A megsült piskóta tésztát vízszintesen félbevágjuk. Mindkét oldalát és a széleit is megkenjük lekvárral.

6. 

cukrász öntet, csokoládés

A lehűlt tortát megkenjük csokoládé mázzal, majd 2 órán át pihentetjük a hűtőben.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit