RECEPTEK

Egyszerű kalács öntött tésztából

Egyszerű kalács öntött tésztából

Nincs kedve hosszasan bajlódni a buktákkal, akkor próbálja ki ezt a receptet egy egyszerű kelt öntött tésztából. Töltelékként használhatunk túrót, esetleg szilva lekvárt, mákot, vagy diót.

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,friss élesztő,rétesliszt,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,mazsola,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt250gramm
friss élesztő25gramm
kristálycukor1teáskanál
mazsola100gramm
olivaolaj100milliliter
porcukor170gramm
porcukor-
rétesliszt250gramm
rétesliszt-
-
tyúk tojás4darab
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom500gramm
vaj-
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 25 gramm

A meleg tejbe cukrot és élesztőt szórunk. Kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 250 gramm  rétesliszt 250 gramm  porcukor 50 gramm    tyúk tojás 1 darab  olivaolaj 100 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter

Egy tálba szórjuk mindkét lisztet, hozzáadunk egy csipetnyi sót, cukrot, tojást, olajat és tejet. A végén hozzáöntjük a kovászt.

3. 

Lágy tésztát gyúrunk.

4. 

vaj  rétesliszt

A tészta felét kivajazott liszttel meghintett tepsibe (34x28cm) öntjük.

5. 

túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 500 gramm  porcukor 120 gramm  tyúk tojás 3 darab

A túrót a cukorral és a tojással kikeverjük és hozzáadjuk...

6. 

mazsola 100 gramm

... a mazsolát.

7. 

A túrós tölteléket a tésztára egyenletes távolságra egymástól kupacokban rakjuk.

8. 

A túrós kupacokat vékonyan leöntjük a tésztával, először hosszában.

9. 

Aztán széltében is.

10. 

Az elkészített kalácsot előmelegített sütőbe helyezzük.

11. 

180-190°C-on 45 percig sütjük.

12. 

porcukor

A megsült kalácsot porcukorral meghintjük.

13. 

Kihűlés után felvágjuk bukta formákra.

14. 

Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés