Édes-savanyú bableves tejjel
Kedvelt sűrű bableves tejjel. Egy darab vajjal tálaljuk, amely lággyá teszi az ízét.
recept,recept fotó,burgonya,fehér bab konzerv,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
ecet | 3 | evőkanál | |
fehér bab konzerv | 500 | gramm | |
finomliszt | 1.5 | evőkanál | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
köménymag, darált | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | ||
víz | 1 |
Recept
1.
burgonya 500 gramm • víz 1 L • só 2 teáskanál • kristálycukor 2 evőkanál
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és édes sós vízben megfőzzük.
4.
finomliszt 1.5 evőkanál • ecet 3 evőkanál • köménymag, darált
Beleszórjuk a köménymagot. A maradék tejbe lisztet szórunk és beleöntjük a levesbe. Felforraljuk, levesszük a tűzről és ízlés szerint kanállal ecetet keverünk bele. A levest ízlés szerint ízesíthetjük is.
Jó étvágyat!