RECEPTEK

Édes savanyú bableves

Édes savanyú bableves

Régi jó klasszikus leves.

recept,recept fotó,vörösbab,burgonya,főzőtejszín,Levesek hüvelyesekből,Szlovák receptek

Levesek hüvelyesekből

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya300gramm
ecet2evőkanál
finomliszt30gramm
főzőtejszín500milliliter
kristálycukor1evőkanál
1.5teáskanál
-
víz2liter
vörösbab250gramm
zsírszegény tej 1,5%-

 

Recept

1. 

vörösbab 250 gramm  víz 1.5 liter

A babot szűrőn keresztül átmossuk, kuktafazékba rakjuk, felöntjük vízzel, majd lezárjuk a kuktát és felforraljuk. Amikor elkezd párologni, onnantól 45 percig főzzük. Amennyiben kuktafazék nélkül szeretnénk főzni, akkor előző nap a babot vízbe áztatjuk.

2. 

burgonya 300 gramm   1.5 teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál  víz ½ liter

A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk és hozzáadjuk a megfőtt babhoz. Sózzuk, cukrozzuk, vizet öntünk hozzá és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

3. 

főzőtejszín 500 milliliter  finomliszt 30 gramm  ecet 2 evőkanál    zsírszegény tej 1,5%

A végén tejfölben szétkevert lisztet öntünk hozzá. Felforraljuk, levesszük a tűzről és kanalanként ecetet ízlés szerint adunk hozzá. Szükség szerint sózzuk, ha a leves túl sűrű, önthetünk hozzá egy kis forralt tejet.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit