Édes puliszka
Egészséges reggeli és vacsora is. Rostokban gazdag és aránylag alacsony cukortartalmú, így diétázóknak is ajánljuk.
recept,recept fotó,kukoricagríz (polenta),körte,mazsola,Édes ételek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | ½ | darab | |
dió | 100 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
kukoricagríz (polenta) | 300 | gramm | |
körte | 500 | gramm | |
mazsola | 100 | gramm | |
méz | 4 | evőkanál | |
narancslé | 200 | milliliter | |
nádcukor | 60 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
vaníliacukor | 2 | csomag | |
víz | 1500 | milliliter |
Recept
1.
kukoricagríz (polenta) 300 gramm • víz 300 milliliter
A kukorica dara egy tálban forró vízzel felöntjük. Így elveszíti a kesernyés ízét.
2.
víz 1200 milliliter • só 1 csipet
A tálka tartalmát hideg vízbe öntjük egy csipetnyi sóval, és jól elkeverjük, ezután jól felforraljuk.
3.
Folyamatosan kevergetjük és 30 percig főzzük a kását.
4.
körte 500 gramm • citrom ½ darab • mazsola 100 gramm • dió 100 gramm
A körtékből kivesszük a magházat, meghántjuk, kis kockákra felszeleteljük, majd egy nagyobb tálban tesszük, és megcsepegtetjük citromlével. A mazsolát beáztatjuk. A diót apróra vágjuk, esetleg megdaráljuk.
5.
nádcukor 60 gramm • méz 4 evőkanál • vaníliacukor 2 csomag • fahéj, őrölt 2 teáskanál • narancslé 200 milliliter
A mazsolát leszűrjük, hozzáadjuk a körtéhez, és belerakjuk a megfőtt kukorica kásába. A kásába nádcukrot, mézet, fahéjat, vaníliacukrot és két kifacsart narancs levét tesszük.
6.
A végén hozzáadjuk a diót.
7.
A puliszkát nagyobb tepsibe borítjuk, amelyet előtte hideg vízzel öntünk le.
8.
Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!