szakacsreceptek.hu

Diós karácsonyi sütemény

Tartós diós sütemény, nutellával töltve, csokoládéval leöntve. Ideális, mint a karácsonyi sütemény. Nem szükséges a hűvösben tárolni.

 

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

margarin 250 g  finomliszt 250 g  kristálycukor 125 g  vaníliacukor 1 db  dió, darált 125 g  tojássárgája 1 db

Felolvadt zsírt, lisztet, cukrot, darált diót és tojássárgáját összekeverünk, majd kigyúrjuk a tésztát, amelyet hagyunk egy ideig hűvösben állni.

2. 

A tésztát hengereljük a lisztezett deszkán úgy 0,5 cm vastagságra, és tetszőleges formákat vágunk ki belőle.

3. 

A kivágott tésztát a tepsibe helyezzük, és 180 °C hőmérsékletnél úgy 7 percig sütjük.

4. 

A sütés után hagyjuk egy ideig hűlni.

5. 

mogyorós-kakaó krém

A süteményt megkenjük nutellával, majd a két részét összetapasztjuk.

6. 

cukrász öntet, csokoládés

Leöntjük csokoládés öntettel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés