RECEPTEK

Cukkini főzelék

Cukkini főzelék

Lágy krémes ízű sűrű tejfölös főzelék cukkiniből, főtt tojással tálalva.

recept,recept fotó,cukkini,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások,Szlovák receptek

Főzelékek és mártások

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé1evőkanál
cukkini1darab
finomliszt3evőkanál
habtejszín (30-33%)200milliliter
hagyma1darab
kapor-
kristálycukor2teáskanál
-
tyúk tojás-
víz300milliliter
zsírszegény tej 1,5%200milliliter
ételízesítő1teáskanál

 

Recept

1. 

cukkini 1 darab  hagyma 1 darab

Egy nagyobb cukkinit meghántunk, hosszában kettévágjuk és egy kanál segítségével kiszedjük a közepét. A hagymát finomra vágjuk.

2. 

A cukkinit vastagabb csíkokra reszeljük, és enyhén megsózzuk.

3. 

A hagymát olajon megdinszteljük.

4. 

víz 300 milliliter

Hozzáadjuk a cukkinit, megkeverjük, és 3 perc elteltével vizet öntünk hozzá és fedő alatt 10 percig pároljuk.

5. 

kristálycukor 2 teáskanál    kapor  ételízesítő 1 teáskanál

Hozzáadunk cukrot, sót, podravkát és kaprot.

6. 

finomliszt 3 evőkanál  habtejszín (30-33%) 200 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter

Egy tálban lisztet keverünk össze tejföllel és tejjel, és állandó keverés mellett hozzáöntjük a párolt cukkinihez. 3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.

7. 

tyúk tojás

A főzelékbe keverhetünk tojást, amelyet 3-4 percig főzzük, esetleg tálalhatjuk keményre főtt tojással.

8. 

citromlé 1 evőkanál

A végén citrom lével ízesítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit