RECEPTEK

Csokoládés-diós szelet

Csokoládés-diós szelet

Kitűnő és egyszerű diós sütemény csokoládé töltelékkel.

recept,recept fotó,dió, darált,meggylekvár,cukrász öntet, csokoládés,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés-
dió, darált140gramm
finomliszt6evőkanál
főzőcsokoládé4evőkanál
kakaó2evőkanál
kristálycukor9evőkanál
meggylekvár-
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor5evőkanál
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás8darab
vaj200gramm
vaníliacukor1csomag
vaníliás puding -por30gramm
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

Recept

1. A piskóta tészta elkészítése

tyúk tojás 8 darab  kristálycukor 9 evőkanál  vaníliacukor 1 csomag  napraforgó olaj 2 evőkanál  dió, darált 140 gramm  finomliszt 6 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál

Tojássárgáját a fehérjétől elkülönítjük. A sárgájához cukrot adunk, és habosra keverjük. Ezután olajat, darált diót, lisztet összekeverve sütőporral keverünk hozzá, majd hozzáadjuk a fehérjéből felvert habot. A tésztát két felé válasszuk, majd mindkét lapot (kisebb 20x25cm) kivajazott liszttel meghintett tepsin sütjük (180-200 °C-on, kb 10 percig).

2. 

meggylekvár

A megsült lapokat kiborítjuk, az egyiket lekvárral megkenjük, és hűlni hagyjuk.

3. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  vaníliás puding -por 30 gramm

A hideg tej egy részét tálkába öntjük, a többit felforraljuk. A hideg tejbe vanília pudingport keverünk, és folytonos keverés mellett a forró tejbe öntjük. Sűrű pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.

4. 

vaj 200 gramm  porcukor 5 evőkanál  kakaó 2 evőkanál  főzőcsokoládé 4 evőkanál

A puha vajat és cukrot keverünk össze, lassanként hozzáadjuk a pudingot, kakaót és a olvasztott csokoládét, majd krémesre keverjük.

5. Töltés, díszítés

A krémet a lekváros tésztalapra kenjük, majd letakarjuk a másik tészta lappal. Egy kevés krémet a tetejére is kenünk, majd elegyengetjük.

6. 

cukrász öntet, csokoládés

Amikor a sütemény kihűlt, leöntjük csokoládé öntettel. Díszíthetjük fehér csokiöntettel is. Szeletelésnél meleg kést használjunk, hogy a csoki ne repedezzen.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit