RECEPTEK

Csirketekercs leveles tésztában

Csirketekercs leveles tésztában

Különlegesen finom csirketekercs. Az elkészítése rövid ideig tart. Krumplipürével és zöldségkörettel tálaljuk.

recept,recept fotó,csirkemell,leveles tészta,sertés sonka,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Csirkehús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemell800gramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
kemény sajt100gramm
leveles tészta400gramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertés sonka200gramm
szurokfű (oregánó)-
2teáskanál
tyúk tojás-
árvai szalonna100gramm

 

Recept

1. 

csirkemell 800 gramm  leveles tészta 400 gramm

A csirkemelleket szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. A leveles tésztát két részre osszuk, mindkét felét lisztel meghintett gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk - ne túl vékonyra.

2. 

árvai szalonna 100 gramm   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

Mindkét tésztalapra rárakjuk a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, majd piros paprikával meghintjük. A szalonnát csíkokra vágjuk és minden csirkeszeletre 1-2 szalonnacsíkot helyezünk.

3. 

sertés sonka 200 gramm  kemény sajt 100 gramm

A sonkát (füstölt húst, diétás, puhább szalámit) ráhelyezzük a szalonnás húsra, majd a tetejére vékony sajtszeleteket helyezünk.

4. 

tyúk tojás

A tésztát a hússal betekerjük, a szélét tojással megkenjük, majd végeit jól összenyomjuk.

5. 

szurokfű (oregánó)

A sütőlapot sütőpapírral béleljük. Rátesszük a tésztákat, majd az egészet megkenjük tojással, egy villa segítségével átszurkáljuk és a tetejét oregánóval meghintjük.

6. 

Közepes hőfokon előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit