RECEPTEK

Csirke borsóval

Csirke borsóval

recept,recept fotó,mirelit borsó,tyúk tojás,tyúk tojás,csirkemell,Csirkehús,Gluténmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemell500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
főzőtejszín150milliliter
hagyma150gramm
mirelit borsó300gramm
napraforgó olaj2evőkanál
1.25teáskanál
tyúk tojás7darab
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

Recept

1. Borsó

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál  mirelit borsó 300 gramm

A hagymát megtisztítjuk és megpirítjuk az olajban. Hozzáadjuk a fagyasztott, vízzel átmosott borsót. 2-3 percen keresztül pirítjuk a borsót.

2. 

tyúk tojás 4 darab   ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a tojást, sózzuk és kevergetjük.

3. Csirkehús

csirkemell 500 gramm

A húst megmossuk és szeletekre vágjuk. A sütőtálba behelyezzük rétegesen a csirkehúst, majd rá rakjuk a borsó réteget és a folyamatot megismételjük.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  főzőtejszín 150 milliliter  tyúk tojás 3 darab   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A tejből, tejfölből, tojásból, sóból és fűszerekből elkészítjük az öntetet, amellyel leöntjük a az egész elkészített csirkehús masszát.

5. 

Előre melegített sütőben sütjük, cca. 45 percen keresztül,175°C hőmérsékleten.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit