szakacsreceptek.hu

Csirke szelet burgonyás bundában

Lágy és zamatos csirke szeletek kelt burgonyás tésztába csomagolva. A közkedvelt sült vagy nyers zöldséggel tálaljuk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
burgonya230gramm
csirkemell500gramm
fekete bors, őrölt
finomliszt220gramm
finomliszt
fűszersó3teáskanál
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. 

csirkemell 500 g    fekete bors, őrölt

A csirkemellet megmossuk, rávágjuk a hússzeletekre és enyhén megpuhítjuk. A húsokat megsózzuk és megfűszerezzük.

2. 

burgonya 230 g

A burgonyát megtisztítjuk, lágyra vágjuk vagy összemixeljük.

3. 

tyúk tojás 1 db  fűszersó 3 TK  sütőpor 2 TK  finomliszt 220 g  zsírszegény tej 1,5% 300 ml

Egy tálba reszelt burgonyát, tojást, zöldséges sót (vegeta, podravka),sütőport, lisztet és tejet helyezünk, majd majd kikeverjük a sima tésztát.

4. 

finomliszt

A hússzeleteket beborítjuk a sima liszttel, és beáztatjuk a burgonyás tésztában.

5. 

Mindkét oldaláról arany színűre sütjük.

6. 

A hússzeleteket szalvétával kirakott tálba helyezzük, ahol elcsepeg a felesleges olaj.

7. 

Zöldséggel és a kedvenc körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés