szakacsreceptek.hu

Csésze maffinok

Egyszerűen elkészített tészta, az ízletes maffinok számára. A csésze nagysága bármilyen lehet, az összetevők aránya minden nagyságnál meg lesz őrizve, kizárólag a tészta mennyisége változik.

 

Adag: 18

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt2bögre
kristálycukor½bögre
kókusz reszelék2evőkanál
mazsola½bögre
napraforgó olaj½bögre
natúr joghurt1bögre
sütőpor1csomag
tyúk tojás1darab
vaníliacukor1csomag

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 1 db  napraforgó olaj ½ bögre  natúr joghurt 1 bögre  vaníliacukor 1 cs  kristálycukor ½ bögre

A tálba tojást, olajat, jogurtot, vaníliacukrot és kristálycukrot helyezünk. A feltüntetett összetevőket jól megkeverjük.

A tészta elkészítése

2. 

finomliszt 2 bögre  sütőpor 1 cs

Egy csésze lisztben, összekeverjük a keményítőport és hozzáadjuk a lisztet a tésztához, az előírt mennyiségben.

3. 

mazsola ½ bögre  kókusz reszelék 2 EK

A végén hozzákeverjük a megmosott mazsolát, amelyet egy ideig a vízbe mártogattunk és hozzászórjuk a kókuszt is. Az egészet összekeverjük.

4. 

A tésztával megtöltjük a maffin formákat, amelyek papír kosarakkal vannak ellátva és előre bemelegített sütőben 20 percen keresztül sütjük a maffinokat. Arról, hogy a maffin meg van - e már sülve, hurkapálcika segítségével győződhetünk meg, amelyet beleszúrunk a maffin közepébe, és a kihúzás után meglátjuk, hogy átsült-e már a tészta. Ha száraz, tiszta a hurkapálcika, és az érintésnél nem ragad, minden rendben van.

5. 

A maffinokat kivesszük a formájukból és kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés