Cseresznyés torta
Lágy nyári torta, teli finom cseresznyével.
recept,recept fotó,cseresznye,cseresznye,túró, sima,lágy,habtejszín (30-33%),Torták
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
cseresznye | 250 | gramm | |
cseresznye | 4 | darab | |
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
mogyorós csokoládékrém | 3 | evőkanál | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 250 | gramm | |
sütőpor | 8 | gramm | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaj | 125 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 10 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 125 | milliliter |
Recept
1. Piskóta
vaj • rétesliszt • cseresznye 250 gramm • vaj 125 gramm • vaníliacukor 10 gramm • kristálycukor 150 gramm • tojássárgája 3 darab • rétesliszt 250 gramm • sütőpor 8 gramm • zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter • tojásfehérje 3 darab
A tortaformát vajjal kikenjük és meghintjük liszttel. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A vajat a cukrot és a vanília cukrot jól összekeverjük. Belekeverjük a tojássárgáját. Egy másik tálba összekeverünk lisztet, sütőport, tejet és tojásfehérjét. Végül beledolgozzuk a vajas masszát.
2.
Az elkészített formába beleöntjük a tészta felét, majd ráhelyezzük a cseresznyék felét.
3.
mogyorós csokoládékrém 3 evőkanál
A tészta másik felébe belekeverjük a mogyorós-csokoládés krémet.
4.
Az így elkészített tészta másik felét beleöntjük a formába a cseresznyére. Majd a maradék cseresznyét rárakjuk a tetejére.
5.
Előmelegített sütőben 180°C-on egy óráig sütjük. Egy hurkapálcika segítségével megnézzük, hogy a tészta megsült e. Beleszúrjuk a tésztába, és amennyiben a pálcikára nem ragad a tészta, úgy már meg van sülve.
6. Túrós-tejszínes töltelék
túró, sima,lágy 500 gramm • porcukor • habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 2 csomag
A túrót cukorral összekeverünk. Tejszínből és fixálóból kemény habot készítünk. Mindkét masszát összekeverjük, majd a hűtőben tároljuk, amíg a piskóta kihűl.
7.
A piskótát kihűlés után félbevágjuk.
8.
A töltelék egy részét cukrászzacskóba helyezzük, a többit pedig egyenletesen rákenjük az alsó tortalapra.
9.
Majd a töltelékre ráhelyezzük a felső piskótát. Gyengén rányomjuk, és nagyobb szeletekre vágjuk.
10.
A szeleteket a cukrászzacskó segítségével díszítjük.
11.
cseresznye 4 darab
Majd minden szeletre még ráhelyezünk egy fél cseresznyét. A tortát tálalásig hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!