szakacsreceptek.hu

Cilka fánkja

Hagyományos recept, amely generációról generációra száll.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  friss élesztő 40 g  porcukor 40 g  rétesliszt 500 g  tojássárgája 4 db  vaj 75 g  rum 3 EK 

A tejet enyhén felforraljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, 1 kiskanalat a lemért cukorból, és 1 kiskanalat a lemért lisztből. Hagyjuk kialakulni a kovászt. A tálba lisztet, cukrot szórunk, hozzáadunk egy csipet sót, tojássárgáját, szétolvadt vajat és rumot.

2. 

Jól összekeverjük és cca. 30 percig meleg helyen hagyjuk kelni, letakart állapotban.

3. 

A kikelt tésztát kifordítjuk a lisztezett deszkára és hengereljük úgy 1 cm vastagságig. Kisedény segítségével köröket vágunk ki. Minden kör közepére az ujjunkal mélyedést csinálunk.

4. 

sütőolaj  vaj

A serpenyűben felforraljuk az olajat (hozzáadhatunk egy kis vajat, hogy a fánkok ne igyanak fel sok olajat) és belehelyezzük a fánkokat. Mindig először arról az oldaláról sütjük, ahol a mélyedés van kialakítva. Kisütjük, megfordítjuk, majd kisütjük a másik oldalát is.

5. 

porcukor  vaníliacukor

A porcukrot összekeverjük a vaníliacukorral és megforgatjuk benne a meleg, de nem forró fánkokat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés