szakacsreceptek.hu

Cikória leves

Finom és egészséges leves cikóriából elkészítve.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 35 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
búzadara30gramm
cikóriasaláta500gramm
finomliszt20gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
metélőhagyma2evőkanál
szerencsendió, őrölt1csipet
½teáskanál
tyúk tojás1darab
víz750milliliter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. 

cikóriasaláta 500 g

A cikóriát megmossuk és a közepéből eltávolítjuk a keserű torzsát. Ha a levest nem főzzük gyerekek számára, a torzsát legalább a cikória egyik részében meghagyhatjuk - így a levesnek márkánsabb, keserűbb íze lehet, ami a gyerekeknek nem ízlene. Meg kell gondolni, mennyi torzsát hagyunk meg, a felnőttek számára főzött levesnél is, mivel a leves keserűsége valakit zavarhatna.

2. 

víz 750 ml  köménymag, őrölt ½ TK   ½ TK

A cikóriát a torzsa eltávolítása után felvágjuk, vízbe helyezzük, hozzáadunk köménymagot és sót (ha gyermekeknek csináljuk a levest, nem sózunk). A levest a forrásig főzzük, úgy 15 percig.

3. 

A megfőzött cikóriát a vízben, amelyben főztük, merülő mixerrel simára mixeljük.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  finomliszt 20 g

Tejből és lisztből elkészítjük a rántást, amit beleöntünk a forró levesbe és a krémesítéséig és a sűrítéséig főzzük.

5. 

tyúk tojás 1 db  búzadara 30 g

A tojást felverjük a grízzel együtt és egy ideig állni hagyjuk, majd a híg tésztát a villán keresztül lassan beleöntjük a levesbe. A tésztából kis galuskák jönnek létre.

6. 

metélőhagyma 2 EK

A megfőzött levesbe belevágjuk a a felszeletelt metélőhagymát...

7. 

  szerencsendió, őrölt 1 csipet

...és hagyunk benne felovadni egy darabka vajat. Ízlés szerint sózzuk és hozzáadunk egy kis szerecsendiót (a gyerekeknek nem sózzuk és szerecsendiót sem adunk hozzá).

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés