szakacsreceptek.hu

Cigánypecsenye

Egyszerű és gyors elkészítése a vásárok, mulatozások, és borkóstolók elengedhetetlen csemegéjének. Készülhet csirkehúsból is.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A hús elkészítése

sertésnyak 800 g    teljes zsírtartalmú mustár  piros paprika, őrölt  fekete bors, őrölt

A sertés tarját kicsontozzuk és 6 szeletre vágjuk. Vékonyra klopfoljuk. A konyhai munkalapon szétrakjuk, megsózzuk, mustárral megkenjük, és megszórjuk őrölt piros paprikával és borssal.

A hús elkészítése

2. A hagyma elkészítése

hagyma 400 g

A húst egymásra helyezzük, majd elkészítjük a hagymát. Megpucoljuk és félkarikákra vágjuk.

A hagyma elkészítése

3. Cigánypecsenye sütése

napraforgó olaj 50 ml

A forró serpenyőbe, kevés olajba rakjuk a húst. Fedő alatt 4 percig pároljuk.

Cigánypecsenye sütése

4. 

Ezután a húst megfordítjuk, és a másik oldalát is 4 percig sütjük, de már fedő nélkül.

5. Hagyma sütése

A húst a serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A hagymát beleszórjuk a serpenyőbe, és hús levében időnként megkeverve fedő alatt 4 percig sütjük.

Hagyma sütése

6. 

zsemle 6 db  teljes zsírtartalmú mustár

Nagyobb zsemléket félbevágunk és az egyik oldalát mustárral megkenjük.

7. 

A mustáros zsemlébe beletesszük a meleg húst.

8. 

A húsra pirított hagymát szórunk. Majd ráhelyezzük a zsemle másik felét.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés