Churros
A hagyományos spanyol Churros elkészítése mexikói recept szerint, amely szerint tojással is készülhet. A Churros-t olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyobb család részére ajánlatos dupla adagot készíteni.
recept,recept fotó,vaj,finomliszt,porcukor,porcukor,habtejszín (30-33%),Édes ételek,Spanyol konyha
Édes ételek
Spanyol konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 150 | gramm | |
fahéj cukor | - | ||
finomliszt | 215 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 150 | milliliter | |
porcukor | 55 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
víz | 220 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
víz 220 milliliter • vaj 100 gramm
Közepes lángon egy kis lábasban vízben vajat olvasztunk.
3.
Keverjük ameddig a tészta el nem válik az edény falától. Ez nem tart sokáig.
5.
A tésztát cukrász nyomózsákba rakjuk, és egyenesen az olajba nyomunk kedvünk szerinti formákat. A Churros-t elegendő olajban sütjük, úgy hogy teljesen ellepje, és egyenletesen aranysárgára süljön.
6.
A Churrost-t kiszedjük, és papírtörlőre tesszük lecsöpögni.
8. A csokoládé öntet
habtejszín (30-33%) 150 milliliter • csokoládé 150 gramm • porcukor 30 gramm
Egy bögrébe tejszínt öntünk, és közepes lángon tej vagy étcsokoládét olvasztunk fel, porcukorral.
9.
A Churros-t frissen melegen tálaljuk, és a forró csokoládéba mártogatjuk.
Jó étvágyat!