szakacsreceptek.hu

Céklasaláta tormával és almával

A tormának köszönhetően erősen pikáns ízű salátát kapunk, amely viszont nagyon egészséges. Ajánlatos köretként fogyasztani főleg az influenzás időszakban.

 

Adag: 3

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
alma 200gramm
citromlé30milliliter
cékla300gramm
friss torma gyökér40gramm
méz 30gramm
víz50milliliter

1. 

cékla 300 g

A céklát megmossuk, és puhára főzzük.

2. 

alma  200 g  friss torma gyökér 40 g

Ha kihűlt a cékla, akkor megpucoljuk és felszeleteljük. Az almákat és a tormát megpucoljuk.

3. 

A tormát apróra reszeljük (kb 1,5 evőkanálnyi) és egy tálba helyezzük.

4. 

Az almák felét kásásra reszeljük és hozzáadjuk a tormát, majd összekeverjük.

5. 

méz  30 g  víz 50 ml  citromlé 30 ml

Hozzáadjuk a céklát. Egy másik tálban vízben mézet keverünk el, és friss citrom levet adunk hozzá.

6. 

Az alma másik felét vastagabbra reszeljük, majd hozzáadjuk a céklához.

7. 

Hozzáöntjük a mézes-citromos öntetet, és jól összekeverjük.

8. 

Stévia levéllel díszítjük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés