szakacsreceptek.hu

Carbonara spagetti

A Carbonara olasz tradicionális módja a tészta elkészítésének, amelyhez szalonnát, Pecorino sajtot és tojást használunk. A legmegfelelőbb tészta a Carbonara elkészítéséhez a spagetti.

 

Adag: 2

Az elkészítés ideje: 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

tészta- Spagetti 200 g  víz 1.5 l   ½ TK

A spagettit megfőzzük (az utasítás szerint) sós vízben kb 5 percig.

2. 

füstölt sertésoldalas 80 g

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk.

3. 

Pecorino sajt 60 g

A serpenyőbe a szalonnához hozzáadjuk a megfőtt spagettit, majd rászórjuk a reszelt sajtot és megkeverjük.

4. 

tyúk tojás 2 db

A serpenyőt levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojást.

5. 

petrezselyem zöldje  Pecorino sajt 20 g

Egy kis petrezselyem zöldjével és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés