Burgonyasaláta majonéz nélkül
Egyszerű és finom burgonyasaláta, amely nem csak az ünnepi asztalra ajánlott.
recept,recept fotó,burgonya,hagyma,piros paprika,Krumplisaláták,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Krumplisaláták
kategóriak
Krumplisaláták Gluténmentes Laktózmentes Szezonális receptek Szezon - Paprika Szezon - Hagyma Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 750 | gramm | |
ecet | 50 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | - | ||
hagyma | 100 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
piros paprika | 1 | darab | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 750 gramm
A burgonyát héjában megfőzzük. A vizet leöntjük, a burgonyát hagyjuk lehűlni, majd meghámozzuk, és karikákra vagy hasábra szeleteljük.
2.
hagyma 100 gramm • ecet 50 milliliter • víz 100 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál
Egy tálba apróra vágott hagymát szórunk, hozzáadunk cukrot és sót. Felöntjük ecettel kevert forróvízzel és így a hagymát pároljuk.
3.
piros paprika 1 darab • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt
Hozzáadunk apróra vágott paprikát, majd hozzáadjuk a burgonyát és jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Jó étvágyat!