szakacsreceptek.hu

Burgonya haluska - sztrapacska

A tradicionális burgonya haluska eredeti receptje, amely több variációban is tálalható.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
burgonya600gramm
napraforgó olaj
rétesliszt300gramm
2teáskanál
tyúk tojás1darab
víz

1. 

burgonya 600 g

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és apróra reszeljük.

2. 

 1 TK  tyúk tojás 1 db  rétesliszt 300 g

Hozzáadunk sót, tojást és lisztet. Összekeverjük és egy kicsit állni hagyjuk. TIPP: ha a tészta túl lágy, adjunk hozzá több lisztet.

3. 

víz   1 TK

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, melyhez sót adtunk hozzá. A forró vízbe egy galuska szaggatón átnyomjuk az elkészített tésztát.

4. 

A haluskákat kb 3 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

5. 

napraforgó olaj

A kész haluskákat leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, olajjal megcsepegtetjük, hogy ne ragadjanak és jól összekeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés