szakacsreceptek.hu

Brokkolis burgonyás felfújt

A könnyű és egészséges ebédhez vagy vacsorához jó étvágyat kívánunk. Sós és fűszer nélkül gyerekeknek is ajánlatos.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
brokkoli1kilogramm
burgonya1kilogramm
chili ¼teáskanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
napraforgó olaj
2teáskanál
tejföl (14-18%)250milliliter
tyúk tojás4darab
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. 

burgonya 1 kg

A burgonyákat héjában forrástól számított 20 percig főzzük, kihűlés után a burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, vagy átnyomjuk krumpliszeletelőn.

2. 

brokkoli 1 kg

A brokkolit szétszedjük, megmossuk és 10 percig párában főzzük. A megfőtt brokkolit további 10 percig a párában hagyjuk, majd kivesszük a fazékból és egy nagyobb tálban kis darabokra törjük (esetleg vagdossuk).

3. 

napraforgó olaj  zsírszegény tej 1,5% 300 ml  tyúk tojás 4 db  tejföl (14-18%) 250 ml   2 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  chili  ¼ TK

A burgonyát és a brokkolit összekeverjük és beleszórjuk egy mély tepsibe, vagy sütőformába, amelyet olajjal kikentünk. Tejben tojást, tejfelt, sót, borsot (gyerekeknek a sót és a borsot kihagyjuk) összekeverünk, majd ezzel az öntettel leöntjük a burgonyás-brokkolis masszát.

4. 

Előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük, amíg jól meg nem sűrűsödik.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés