szakacsreceptek.hu

Bögrés kalács az otthoni sütőből

Egyszerű kalács, bögrére mérve,az ízek különböző változtatásának a lehetőségével, megfelelő kenyérsütőben történő sütése.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 10 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

tyúk tojás 2 db  kristálycukor ¾ bögre  napraforgó olaj ¼ bögre  zsírszegény tej 1,5% 1 bögre  vaníliacukor 1 cs  rétesliszt 2 bögre  sütőpor ½ cs

A tojást cukorral keverjük. Hozzákeverjük az olajat, tejet és a vaníliacukrot. A végén hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is.

2. 

Az otthoni kenyérsütő edényéből kivesszük a keverőlapátot. Az edénybe beleöntjük a tésztát.

3. 

A kalácsnak különböző változatai lehetnek, amelyeket tört csokoládé, kókusz, mazsola, vagy egyéb mártott aszalt gyümölcs, mák, őrölt dió, kakaó hozzáadásával érünk el.

4. 

Beállítjuk a programot: Bekapcsoljuk a sütést és a sütőt. A megsülés után a kalácsot hagyjuk egy ideig hűlni az edényben, utána kifordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Ajánlott lehetőség

Ez a lehetőség ugyan megspórol egy piszkos edényt, viszont nem spórolja meg az időt és az elektromos áramot.
Az összes hozzávalót belehelyezzük a sütőedénybe, bennehagyjuk a keverőlapátot és beállítjuk: Gyors programot,vagy egyéb, hasonló gyártó által megadott programot. A kalács megsülése után, óvatosan kivesszük a keverőlapátot.

6. Gyors sütemény - tálalási tipp

gyümölcsös jam  banán

A kalács szeleteit bekenjük jammel és kerekre szeletelt banánt helyezünk rá.

Gyors sütemény - tálalási tipp

7. 

zsírszegény tej 1,5%  vaníliás puding -por  kristálycukor

Tejből, pudingporból sűrűbb pudingot főzünk. A pudingot óvatosan rákenjük a banánokra. Hagyjuk a kalácsot kihűlni.

8. 

tejszínhab

Tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés