RECEPTEK

Gulyásleves bográcsban

Gulyásleves bográcsban

Kiváló gulyásleves bográcsban.16 literes bográcsban készítve amelyből 8 liter levest is kaphatunk. Ha éhesek vagyunk mindjárt két adagot is elfogyaszthatunk a finom levesből.

recept,recept fotó,hagyma,marhahús-lábszár,sertéslapocka,Marhahús,A magyar konyha receptjei,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Marhahús

A magyar konyha receptjei

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

4 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

paprikás paszta, gyulyásba50gramm
burgonya500gramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma4gerezd
hagyma2000gramm
köménymag, őrölt1teáskanál
majoránna1evőkanál
marhahús-lábszár1500gramm
paprika500gramm
paradicsomszósz100gramm
piros paprika, őrölt3teáskanál
sertéslapocka500gramm
sertészsír350gramm
4teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár2teáskanál
víz3liter

 

Recept

1. 10:00 óra A hagyma elkészítése -amennyi hús, annyi hagyma

hagyma 2000 gramm

A hagymát megpucoljuk és felvágjuk , és egyúttal jól meg is könnyezünk :)

2. A hús elkészítése - amennyi hagyma, annyi hús

marhahús-lábszár 1500 gramm

A marhahúst megmossuk, eltávolítjuk róla a zsíros részeket és kockákra vágjuk.

3. A hús még kevés

sertéslapocka 500 gramm

A disznóhúst megmossuk, eltávolítjuk róla a zsíros részeket és kockákra vágjuk.

4. Mielőtt, elkezdjük a munkát, magában a bográcsban: Elkészítjük a burgonyát, paprikát,fokhagymát,fűszeradalékokat.

burgonya 500 gramm  paprika 500 gramm  fokhagyma 4 gerezd

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és hagyjuk vízben ázni. A paprikát megmossuk, eltávolítjuk a magokat és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A vizet és a fűszerkeveréket mindig tartsuk közelben hogy ne kelljen feleslegesen elszaladni a tűztől, fakanáltól, bográcstól,sörtől, bortól, rumtól, borókapálinkától...

5. 11:00 óra Elkezdjük a főzést

sertészsír 350 gramm   4 teáskanál

Elkészítjük a tüzet. A tűzifát hagyjuk elégni hogy parázs jöjjön létre. A tűz fölé, helyezzük a bográcsot belerakjuk a zsírt, amelyet hagyunk felolvadni. Hozzáadjuk a hagymát, és 30 percig pirítjuk kisebb tűzön, többször kevergetjük. Megsózzuk.

6. 11:30 óra Hozzáadjuk a marhahúst

fekete bors, őrölt 1 teáskanál  víz 3 liter

A bográcsot leemeljük a tűz felől, és megkérünk valakit a segítők közül, hogy adja a kezünkbe a sört és az elkészített marhahúst. A marhahúst hozzáadjuk a hagymához a bográcsban,amelyet visszahelyezünk a tűz fölé, a húst egy picit pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vízzel. 45 percig főzzük lefedve, néha megkeverjük.

7. 12:15 óra Hozzáadjuk a disznóhúst

Az bográcsot leemeljük a tűz felől és hozzáadjuk a disznóhúst. A húsokat együtt főzzük lefedve, 30 percen keresztül.

8. 12:45 óra Lereszeljük a burgonyát

A bográcsot leemeljük a tűz felől, és közvetlenül a bográcsba, vastag reszelőn keresztül, lereszeljük az elkészített burgonyát. Az egészet főzzük, további 30 percen keresztül. A gulyást gyakran megkeverjük, nehogy odaégjen. A folyadékszintünket is növelni kel, mivel állni a tűznél nagyon kimerítő.

9. 13:15 óra Lassan véget ér a főzés - az utolsó hozzávalók

paradicsomszósz 100 gramm  piros paprika, őrölt 3 teáskanál  paprikás paszta, gyulyásba 50 gramm  köménymag, őrölt 1 teáskanál  teljes zsírtartalmú mustár 2 teáskanál  majoránna 1 evőkanál

A bográcsba hozzáadjuk, az felszeletelt paprikát, a préselt fokhagymát, paradicsompürét, őrölt pirospaprikát, fűszer gulyást majoránnát... íz és kedv szerint a szokatlan alapanyagokat is, mint az eper, vagy egy szelet torta... :D Kb még további45 percet főzzük enyhe tűzöm, gyakori keverés mellett.

10. 14:00 óra Gyerünk enni :)

Jó étvágyat kívánunk!

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit