szakacsreceptek.hu

Bográcsos gulyás bogrács nélkül

Otthon elkészíthető laktató leves.

 

Adag: 18

Az elkészítés ideje: 2 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
paprikás paszta, gyulyásba
burgonya1.5kilogramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma20gramm
gulyás fűszerkeverék2teáskanál
hagyma1.5kilogramm
hámozott paradicsom konzerv400gramm
majoránna
marhahús-lábszár1.5kilogramm
paprika150gramm
piros paprika, őrölt6teáskanál
sertéslapocka1.5kilogramm
sertészsír125gramm
6teáskanál
víz200milliliter
víz2liter

1. Hagymás alap

hagyma 1.5 kg  sertészsír 125 g  víz 200 ml

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy nagy lábasban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a hagymát és 10 percig kevergetve pirítjuk. Vizet öntönk alá és további 10 percig időnként megkeverve hagyjuk a hagymát fedő alatt főlni.

Hagymás alap

2. Marha hús

marhahús-lábszár 1.5 kg

A marhahúst megmossuk és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, kevergetjük, amíg a hús egy kicsit meg nem pirul.

Marha hús

3. 

 3 TK  gulyás fűszerkeverék 2 TK  fekete bors, őrölt 1 TK  piros paprika, őrölt 6 TK

A lábast levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a sót és a fűszereket.

4. 

víz 2 l

A húst meleg vízzel felöntjük, néhai keverés mellett fedő alatt 60 percig főzzük.

5. Sertéshús

sertéslapocka 1.5 kg  paprika 150 g  fokhagyma 10 g

A húst megmossuk, kockára vágjuk. Hozzáadjuk a marhahúshoz együtt a préselt foghagymával, és zöldpaprikával - az egyiket egészben, a többit felvágva. További 30 percig főzzük.

Sertéshús

6. 

burgonya 1.5 kg  hámozott paradicsom konzerv 400 g

A krumplit megpucoljuk, megmossuk. Egy nagyobb krumplit elteszünk egy tál vízbe. A többit kockákra vagdossuk, és hozzáadjuk a húshoz. A paradicsomot felvágjuk, és együtt a levével, melyben volt a paradicsom, hozzáöntjük a húshoz. A krumplit puhára főzzük kb 20 percig.

7. 

fokhagyma 10 g   3 TK  paprikás paszta, gyulyásba  majoránna

A végén hozzáadjuk a lereszelt krumplit, amelyet eltettünk. Ízesítjük préselt foghagymával, valamint sózhatjuk, és erős pistát, majoránnát adhatunk hozzá. Forrni hagyjuk és már kóstolhatjuk is az első porciót.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés