szakacsreceptek.hu

BIO fehér kenyér

Lágy és finom kenyér házi kenyérsütőben elkészítve.

 

Az elkészítés ideje: 3 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
víz250milliliter
BIO cukornád melasz10gramm
tökolaj1evőkanál
NO TITLE400gramm
tengeri só1teáskanál
szárított (instant) élesztő2teáskanál

1. 

víz 250 ml  BIO cukornád melasz 10 g  tökolaj 1 EK  NO TITLE 400 g  tengeri só 1 TK  szárított (instant) élesztő 2 TK

A dagasztó edénybe vizet öntünk, hozzáadjuk a melaszt, amelyet egy fakanál segítségével elkeverünk. Hozzáadjuk az olajat, lisztet, sót és az élesztőt. A dagasztó edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, és beállítjuk a programot.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 700 g
A héja színe: közepesen sötét

2. 

A sütés után az edényt a kenyérrel kivesszük, és hűlni hagyjuk, majd a kenyeret kiborítjuk az edényből, és beletekerjük egy tiszta törlőkendőbe. Amikor teljesen kihűl kivesszük a dagasztólapátot és a kenyeret felszeleteljük.

3. Tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés