RECEPTEK

Banános palacsinta

Banános palacsinta

A klasszikus édesség innovatív változata, amely az ínyenceknek is kedvez. A képen szilvalekvárral töltve és kristálycukorral, valamint fahéjjal megszórva látható.

recept,recept fotó,banán,zsírszegény tej 1,5%,finomliszt,Palacsinták

Palacsinták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Palacsinták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

banán2darab
fahéj, őrölt½teáskanál
finomliszt400gramm
napraforgó olaj-
porcukor1evőkanál
¼teáskanál
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

banán 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  tyúk tojás 2 darab  porcukor 1 evőkanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál   ¼ teáskanál  finomliszt 400 gramm

A felvágott banánt, tejet, tojást, cukrot, fahéjat és sót mixereljük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, amíg a tészta nem lesz kellően sűrű. A masszának csak olyan sűrűnek kell legyen, hogy sütés után a palacsinta szét ne essen. Amennyiben a forgatásnál a palacsinták szétszakadnak, úgy adjunk hozzá még lisztet a tésztához.

2. 

napraforgó olaj

A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.

3. Tálalás

A palacsintát a saját fantáziánk szerint tálalhatjuk. Egyszerűen csak megszórjuk cukorral, kakaóporral, vagy fahéjjal, esetleg megkenjük lekvárral, nutellával, vagy friss gyümölccsel töltjük. A tetejét saját ízlésünk szerint díszítjük tejszínhabbal, és csokoládéreszelékkel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit