Banános palacsinta
A klasszikus édesség innovatív változata, amely az ínyenceknek is kedvez. A képen szilvalekvárral töltve és kristálycukorral, valamint fahéjjal megszórva látható.
recept,recept fotó,banán,zsírszegény tej 1,5%,finomliszt,Palacsinták
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 2 | darab | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 400 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | 1 | evőkanál | |
só | ¼ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
banán 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • tyúk tojás 2 darab • porcukor 1 evőkanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál • só ¼ teáskanál • finomliszt 400 gramm
A felvágott banánt, tejet, tojást, cukrot, fahéjat és sót mixereljük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, amíg a tészta nem lesz kellően sűrű. A masszának csak olyan sűrűnek kell legyen, hogy sütés után a palacsinta szét ne essen. Amennyiben a forgatásnál a palacsinták szétszakadnak, úgy adjunk hozzá még lisztet a tésztához.
2.
A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.
3. Tálalás
A palacsintát a saját fantáziánk szerint tálalhatjuk. Egyszerűen csak megszórjuk cukorral, kakaóporral, vagy fahéjjal, esetleg megkenjük lekvárral, nutellával, vagy friss gyümölccsel töltjük. A tetejét saját ízlésünk szerint díszítjük tejszínhabbal, és csokoládéreszelékkel.
Jó étvágyat!