szakacsreceptek.hu

Almás kalács

Finom nyári almás kalács.

 

Adag: 40

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

Az elkészítéshez szükségünk van tojásra, porcukorra, lisztre, sütőporra, reszelt almára, vanília cukorra és növényi zsiradékra.

2. 

tojássárgája 4 db  porcukor 250 g  margarin 250 g  rétesliszt 400 g  sütőpor 12 g

A sárgáját a porcukorral vajjal, vagy növényi zsiradékkal, liszttel és a sütőporral jól összegyúrjuk. Tésztát készítünk belőle, majd két felé választjuk, majd az egyik felét egy órára a hűtőbe helyezzük.

3. 

A másik felét kinyújtjuk, és a kivajazott sütőlapra helyezzük.

4. 

reszelt alma

A tésztára ráhelyezzük a reszelt almát.

5. 

tojásfehérje 4 db  vaníliacukor 20 g  porcukor 250 g

A lehűtött tésztát egy tálba reszeljük, és hozzáadunk fehérjéből készített habot vanília és porcukorral.

6. 

Lágyan rákenjük az almákra.

7. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.

8. 

Cukrozzuk.

9. 

Óvatosan éles késsel szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés