szakacsreceptek.hu

Admirál palacsinta

Kitűnő palacsintás torta ínyenceknek.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
csokoládé60gramm
dió, darált9evőkanál
finomliszt300gramm
kakaó3evőkanál
kristálycukor9evőkanál
sütőpor1teáskanál
vaj2teáskanál
vaj30gramm
zsírszegény tej 1,5%700milliliter

1. 

finomliszt 300 g  zsírszegény tej 1,5% 700 ml    sütőpor 1 TK

Lisztből, tejből, csipetnyi sóból és sütőporból sima palacsinta tésztát keverünk ki.

2. 

kristálycukor 9 EK  dió, darált 9 EK  kakaó 3 EK

Cukrot, apróra vágott, vagy darált diót, és kakaót készítünk el. Kerek tortaformát sütőpapírral bélelünk ki.

3. 

vaj 1 TK

Forró palacsintasütőre egy kis vajat teszünk, és elolvadás után azonnal ráöntjük a palacsinta tésztát. A palacsintát csak az egyik oldaláról sütjük meg.

4. 

A kész palacsintát a megsült oldalával lefelé belerakjuk a formába. Ameddig a másik sül, addig az elsőt megszórjuk egy kiskanál cukorral, dióval és egy kis kakaóval.

5. 

A másik palacsintát szintén a megsült oldalával lefelé helyezzük az elsőre, és így tovább. Körülbelül 10 darabot készítünk, miközben egyre kb 70 ml tésztát használunk - egy nagyobb szedőkanál.

6. 

Az utolsó palacsintát a megsült oldalával felfelé helyezzük és nem szórjuk meg.

7. 

vaj 30 g

A palacsinta torta tetejét leöntjük olvasztott vajjal, és letakarva előmelegített sütőbe helyezzük, és a legnagyobb fokozaton 15-20 percig sütjük.

8. 

csokoládé 60 g  vaj 1 TK

Amikor félig kihűlt, olvasztott vajas csokoládéval öntjük le.

9. 

A tortát tortaszeletekre vágva tálaljuk, melegen, esetleg hidegen.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés