RECEPTEK

Zabpehely karikák

Zabpehely karikák

Egyszerű és egészséges keksz a nyári kávéhoz vagy a karácsonyi asztalra is. Ha barna cukrot használunk, a keksz íze sokkal karamellesebb lesz. Az ízét kakaó, fahéj, vagy mazsola és dió hozzáadása által is megváltoztathatjuk.

recept,recept fotó,vaj,méz ,kristálycukor,zabpehely,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt-
finomliszt125gramm
kakaó-
kristálycukor80gramm
méz 100gramm
-
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj200gramm
vaníliacukor2teáskanál
zabpehely250gramm

 

Recept

1. A tészta elkészítése

vaj 200 gramm  méz  100 gramm  kristálycukor 80 gramm  vaníliacukor 2 teáskanál 

A megolvadt vajba belekeverjük a mézet, kristálycukrot és a vaníliacukrot és egy csipetnyi sót.

2. 

tyúk tojás 1 darab

A masszához hozzákeverjük a tojást.

3. 

zabpehely 250 gramm  finomliszt 125 gramm  sütőpor 2 teáskanál

Hozzáadjuk a zabpelyhet és a lisztet, amelyben már szétkevertük a sütőport.

4. 

fahéj, őrölt  kakaó

Összegyúrjuk a tésztát. A tésztából kanállal kis darabokat veszünk el, amelyeket a sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezünk.

5. 

10-15 percig sütjük, előre melegített sütőben, 170°C hőmérsékleten. Miután megsült hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit