szakacsreceptek.hu

Virslis bableves

Egyszerű leves tízóraihoz, és babkonzerv használatának köszönhetően gyorsan elkészül.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 35 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

burgonya 500 g

A krumplit meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.

2. 

víz 1.5 l   1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  köménymag, őrölt ½ TK

A krumplihoz forró vizet öntünk, amelyet vízforralóban melegítettünk fel. Hozzáadjuk a sót, borsot, és köményt majd puhára főzzük (15 percig).

3. 

bab, fertőtenített üvegben 500 g

A levesbe öntjük a leszűrt vörösbab konzervet.

4. Rántás

hagyma 120 g  sertészsír 40 g  finomliszt 40 g

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd zsiradékon megpirítjuk. Lisztet adunk hozzá, és tovább pirítjuk.

Rántás

5. 

piros paprika, őrölt 2 TK  víz 500 ml

Az edényt levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a paprikát és a vizet. Tűzre helyezzük, és jól szétfőzzük.

6. 

A rántást lyukas szedőkanálon keresztül a levesbe öntjük, majd elkeverjük.

7. 

sertésvirsli 250 g

A virslit kis karikákra vágjuk, majd a levesbe szórjuk, és az egészet 5 percig főzzük.

8. 

fokhagyma 5 gerezd  majoránna 2 TK 

A végén a levest préselt foghagymával, majoránnával és sóval ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés